Címlap Hírek Állandó diakónus-jelöltek lektorrá avatása az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

  Állandó diakónus-jelöltek lektorrá avatása az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

  2014. február 1-én, a Budapest-Kispesti Jézus Szíve Plébániatemplomban került sor az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye két állandó diakónus-jelöltjének lektorrá avatására. A jelöltek admissziójára két hete Angyalföldön került sor.

  Erdő Péter bíboros megbízásából Szabó János helyi plébános vezette a szombat este hat órakor kezdődött ünnepi szentmisét és lektorrá avatást. A lektor, azaz a felolvasó feladata a liturgiában az evangélium kivételével az olvasmányok olvasása.
  Jézus a világ és a nemzetek világossága, akit az Úr a nemzetek megvilágosodására adott népének – idézte az evangéliumot Szabó János. Ha a jelöltek a Szentírást átelmélkedik és életükbe fogadják, annak felolvasásával Jézus örömhírét hirdethetik, amit a diakónusszentelést követően még teljesebben tehetnek majd  – hangsúlyozta a plébános prédikációjában.
  A szentbeszédet követő lektorrá avatás rövid szertartása keretében, a plébános Lovász Péter, és Szoyka Árpád jelöltek mindegyikének kezébe adta a Bibliát, e szavak kíséretében: "Vedd a Szentírás könyvét és hűségesen hirdesd Isten igéjét, hogy az emberek szívében mindinkább életté váljék." 
  Az ünnepi szentmisén jelen volt Füzes Ádám atya, a főegyházmegye állandó diakonátusért felelős referense és Nagy Károly, a jelöltek spirituálisa, valamint Kuzmányi István állandó diakónus-jelölt (korábban lektorrá avatva), továbbá az egyházmegye négy állandó diakónusa: Kovács Ferenc, Kovács János, Lindmayer Ferenc és Udvardy István.
  A jelöltek állandó diákonussá szentelésére előreláthatólag 2014. június 14-én, szombaton az esztergomi bazilikában kerül sor.

  Fotó: Kuzmányi István

  Forrás: Magyar Kurír

   
  Névnap
  Ma 2023. február 09., csütörtök, Abigél és Alex napja van. Holnap Elvira napja lesz.