Címlap Hírek Állandó diakónus jelöltek admissziója az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

  Állandó diakónus jelöltek admissziója az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

  2014. január 18-án, a Budapest-Angyalföldi Szent Mihály Plébániatemplomban került sor az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye három álladó diakónus jelöltjének admissziójára.

  Erdő Péter bíboros megbízásából Kovács Zoltán irodaigazgató, helyi plébános vezette a szombat este fél hétkor kezdődött ünnepi szentmisét és admissziót. Az Egyház hagyománya szerint ünnepélyesen be kell mutatni a jelölteket Isten népének, a jelöltek ezzel kifejezik, hogy szándékuk komoly, és kérik a főpásztortól a szentelést.
  A jelöltek a szolgálatra kaptak meghívást és erre mondanak igent a mai szentmisében. A későbbi szentelésben ehhez kapják Isten bőséges kegyelmét – hangsúlyozta Kovács Zoltán prédikációjában. A szolgálat lelkületének kialakításában a Szentírás „haszontalan szolgák vagyunk”, és a meghívást elfogadó Szent Szűz képét, „Íme az Úrnak szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint”, állította példaként a jelöltek elé az irodaigazgató.
  A szentbeszédet követő admisszió szertartásában Lovász Péter, Szoyka Árpád és Kuzmányi István jelöltek válaszolva a feltett kérdésekre kifejezték szándékukat és akaratukat Isten és hívő népének szolgálatára.

  Az ünnepi szentmisén jelen volt Füzes Ádám atya, a Főegyházmegye állandó diakónátusért felelős referense és Nagy Károly a jelöltek spirituálisa, illetve az egyházmegye négy állandó diakónusa Lindmayer Ferenc, Tomkó László, Dudás Zoltán, Udvardy István.

  A jelöltek állandó diakónussá szentelésére előreláthatólag 2014. június 14-én, szombaton az Esztergomi Bazilikában kerül sor.

  Fotó: Zuggó Zsolt

  Forrás: Magyar Kurír

   
  Névnap
  Ma 2023. február 09., csütörtök, Abigél és Alex napja van. Holnap Elvira napja lesz.