Címlap Hírek Diakónusok szentelése Kecskeméten

    Diakónusok szentelése Kecskeméten

    Állandó diakónusok szentelése Kecskeméten

    Szent Család vasárnapján a kecskeméti Szent Család templomban Bábel Balázs érsek állandó diakónussá szentelte Juhász Péter és Néma Attila akolitusokat.

    Juhász Péter tanító-hittanár, öt gyermekes családapa Hercegszántó plébániáján, Néma Attila tanár-hittanár, négy gyermekes családapa pedig a Kecskeméti Szent Család plébánián teljesít diakónusi szolgálatot.
    Mindketten a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye állandó diakónusképző intézményében, a Szent István Diakonátusi Körben készültek fel a szentelésre. A felkészülés egy előkészítő évből és három tanulmányi évből állt.
    Bábel Balázs érsek beszédében elmondta, hogy a szentelés napja és helyszíne tudatos választás volt. A nős állandó diakónus első szolgálati helye ugyanis a családja, amit családegyházzá kell tennie. A családban való helytállása jelenti azt az alapot, ami a nagyobb egyházi közösségben hitelesíti őt. Az állandó diakónusok szolgálatára számít az egyház az ige, a liturgia és a szeretet szolgálatában, de a diakónusok életében ez utóbbinak, a mindenkire kiterjedő, Krisztus egyháza nevében végzett szeretetszolgálatnak elsődlegesnek kell lennie.

    Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye/Magyar Kurír

     
    Névnap
    Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.