Címlap Hírek Diakónus találkozó Szentendrén - Esztergom-Budapest

    Diakónus találkozó Szentendrén - Esztergom-Budapest

    Október 24.-én hétfőn, Szentendrén tartottuk soron következő találkozónkat, melyen szép számmal, mintegy huszonnyolcan vettünk részt.

    Szentendrére érkezésünkkor a rózsafüzér imádságba kapcsolódtunk be, majd szentmisén vettünk részt, melynek celebránsai, a házigazda szentendrei egyházközség plébánosa Blanckenstein György  és közösségvezetőnk, Füzes Ádám atyák voltak. A homíliát az egyházközség állandó diakónusa Kívés Zoltán mondta, melyben megismertük Claret Szt. Antalnak a XIX. század-i Spanyolország legnépszerűbb missziós szentjének életét, aktualizálva azt korunk missziós vágyaival.  A liturgikus feladatokat a diakónus testvérek végezték, nem kis meglepetést, és örömet okozva ezzel a híveknek. A mise után a Péter-Pál templomról hallottunk ismertetőt.

    Ezután a plébánia Szt. Erzsébet hittantermében folytattuk az együttlétet, melyben György atya beszámolt az egyházközség életéről, a család évének eseményeiről, a házashétvége mozgalomról. Kérdéseke válaszolva szó került a közösségi életről, hitoktatásról, a jegyesoktatásokról és más aktualitásokról is, pl. a plébános és az állandó diakónus kapcsolatáról. A mi plébániánkon szép példáját éljük meg annak, hogy imádságban, szeretetben hogyan tud együtt élni a plébános, a káplán, a kántor és az állandó diakónus, és időnként a gyakorló diakónus is, hiszen mindannyian itt élünk a plébánián.

    Ezek után a Kalász közösség hölgytagjai által elkészített szendvicsekből és más finomságokból megvacsoráztunk Ezután egy újonnan szentelt állandó diakónus, Dudás Zoltán mutatkozott be, majd Kampfmüller Sándor, az egyházközségben gyakorló idejét töltő diakónus mesélte el tapasztalatait. Ádám atya közösségünket érintő aktualitásokat ismertetett, a  novemberi lelkigyakorlat részleteit, majd Kató Csabától kaptunk egy lelkesítő, konferencia meghívást, mely az Új Evangelizáció témakörben kerül megrendezésre.

    Együttlétünk szép befejezéseként, „felzarándokoltunk” a templomdombra, ahol a Keresztelő Szt. János plébánia templom ősi fali közt, gyönyörű freskók karéjában imádkoztuk el a kompletóriumot.

    Hálásan köszönjük Ádám atyának és mindenkinek a megtisztelő látogatást, egyházközségünk ismét gazdagabb lett egy szép tapasztalattal. Legközelebb a novemberi lelkigyakorlaton leszünk együtt, majd márciusban a Szt. Imre plébánia lát minket vendégül.

     

    Köszönettel és szeretettel, a szentendrei Keresztelő Szt. János Egyházközség nevében: Kívés Zoltán áll. diakónus.

     
    Névnap
    Ma 2024. április 16., kedd, Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.